35 yıllık mağduriyet

Arsa alarak parasını ödedikleri yerden tekrar arsa parası istendi.
Editör Editör
Arsa alarak parasını ödedikleri yerden tekrar arsa parası istendi.

Geyve ilçesi Yörükler mahallesi’nde 35 yıl evvel Nalbant Rasim Nalçın, Tahsin Kahyaoğlu’na yerini sattı. Tahsin Kahyaoğlu aldığı bu yeri satış senedi ile başka vatandaşlara parselleyerek sattı. Kendisi satış yaptığı arsaların parasını aldı. Kahyaoğlu yeri satın aldığı Nalbant Rasim Nalçın’a paranın tamamını ödemediği için tapuyu alamadı. Arsaları satış yaptığı vatandaşlara da tapu veremedi.

Hikâyenin devamını mağdur olan vatandaşlardan dinleyelim: “Rasim Nalçın’ın varislerinden Fevziye Gürsoy, haksız yere bizlerden para talep etti. Varislerin asıl muhatabı bizler değiliz. Bize yerleri satan Tahsin Kahyaoğlu veya varisleridir. Bizler aldığımız yerin parasını tekrar ödemekle mükellef değiliz.

Fevziye Gürsoy, hissedarlardan Yusuf Küçük’ün oğlu İbrahim Küçük ve Ömür Küçük’ün hisselerini ellerinden para ödemeden alarak kendi kızı Nilgün Kıray’a satış yaparak haksız yere kızını da varisler arasına soktu. Varislerden Rasim Nalçın: “Babam bu yeri Tahsin Kahyaoğlu’na sattı. Parasının tamamını alamadığı için tapu vermedi.

Bu sebeple arsalar üzerinde ev yapanlardan değil onlara satış yapan Tahsin Kahyaoğlu veya varislerinden para talep edilmesi gerekirdi.” Fatma Tufan’ın varisleri: Yakup, Hasan ve İbrahim Tufan bizler Fevziye Gürsoy’a vekâlet verdik. Para talep etmedik. Bunlar yetmiyormuş gibi arsa üzerine bina yapanlardan tekrar para talep ettiği yetmiyormuş gibi.

Arsalardan biri üzerinde bulunan cami, lojman ve şadırvanını dahi yıktırmak istedi. Bununla da yetinmeyip vakfın parasına el koydurdu. Nasıl bir vicdan sahibidir. Bizlerden alacağı paralar nasıl boğazından geçecek. İnsanlar sessiz kalıyor diye birilerinin bu insanların hakkını yemeğe gönlü nasıl razı oldu. Nilgün Kıray iki kere milletvekilliğine adaylığını koydu fakat kazanamadı. Eğer kazansa idi demek ki elimizde olan bütün malları elimizden zorla alacaktı.”dedi.

Arsalarından tekrar para istenen mağdurlar: Durmuş Çetin, Şükrü Şentürk, Gülsün Yaman, Ali Gümüş, Ahmet demir, Şaban Deniz, Hayri Aktaş, Adil Demir, Enver Yılmaz, Şaban Yıldız, Mustafa Demir, Bahri Bıçkıcı, Nedim Aslan ve Zeki Göktaş.
Foto ve Haber: Mustafa Hamdullah ERGİN
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs