Yine orman yangını

Pamukova İlçesi Şahmelek Köyü mezarlığın yanında meydana gelen orman yangınında 10 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN

Pamukova İlçesi Şahmelek Köyü mezarlığın yanında meydana gelen orman yangınında 10 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.

Yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi çalışmalarına; Geyve, Adapazarı, Hendek, Bursa işletmelerine ait 6 adet yangın söndürme aracı, 4 helikopter, 25 yangın işçisi ve vatandaşlar katıldılar.

Yangın sahasındaki çalışmaları Geyve Orman İşletme Müdürü Selçuk Kurtbal yönetti.


Çalışmalarda; Geyve Orman İşletme Müdür Muavini M.Kemal Erdoğan, Orman Şefi Hakan Ateş ve orman muhafaza memurları, işletme çalışanlarının gösterdikleri özverili çalışmalar takdir topladı.

Yangına müdahale çalışmalarını; Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, İl Müdürlüğünden Ufuk Pekmertol ve Fevzullah Horel, Geyve Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Geyve Özel İdare Müdürü Resul Şenel takip ettiler.

Alınan bilgilere göre; Yaktığı ateş ile yangına sebep olan şahsın kimliği tespit edilmiş ve yakalanmasına çalışıyor. Saat 16 civarın başlayan yangın yoğun müdahale sonucunda gece yarısına doğru tamamen söndürülmüş ve soğutma çalışmalarına başlanmıştır.

Yangına müdahale çalışmalarına; köylü vatandaşlarımız kadın, erkek, genç, ihtiyar demeden katılmışlar güçleri doğrultusunda yardımcı olmuşlardır.

Yangına Müdahale eden Orman İşletme Personelinin, çalışmalardaki profesyonel tavrı dikkatlerden kaçmadı.

 

Foto Haber: Namık CİHAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs