Dünya Süt Günü

Geyve İlçesinde de, tüm Dünya’da olduğu gibi, “ 21 Mayıs Dünya Süt Günü” çeşitli uygulamalarla kutlandı.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN



Geyve İlçesinde de, tüm Dünya’da olduğu gibi, “ 21 Mayıs Dünya Süt Günü” çeşitli uygulamalarla kutlandı.



İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü; ‘süt tüketilmesinin özendirilmesi ve özellikle okul çağındaki çocuklara sütün yararlarının kavratılması’ amaçlı bir uygulama yaptılar.

İlçe Tarım Müdürü Alper Sezer, şu açıklamayı yaptı: “ Okul Çağındaki Çocuklarımıza sütü sevdirmek amaçlı programımız için, çarşı esnafımızdan yardım talep ettik. Bizlere; UYSAL MARKET, YILMAR MARKET, ÖZMEN MARKET, AK GIDA, A-101, BİM, TETİK MARKET, Geyve Ziraat Odası Başkanlığı çeşitli marka ve özellikte süt ve süt alımı için maddi destek verdiler. 1500 paket süt topladık. Bu uygulamada; Alper Sezer(İlçe Tarım Müdürü), Sahre Bozkaya(Ziraat Mühendisi), Nazmi Yılancı(Veteriner Hekim), İbrahim Karatepe(Sağlık Memuru) ve Fatih Bodur(Vakıf İnceleme Görevlisi) görev aldılar.”



İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Doğan’ında katıldığı gurup önce Doğantepe YİBO nu ziyaret etti. Okul salonundaki, sütün yararları konulu slâyt gösterisinden sonra öğrencilere süt dağıtıldı.



Sonraki ziyaret; Ahmet Yesevi İÖO yapıldı. Burada da öğrencilere süt dağıtıldı.



Hasan Melih Can Ana Okulu Öğrencileri, aldıkları sütlerini yemekten içeceklerini söylediler. Ve kendilerine süt dağıtanlara teşekkürlerini sundular.



Gurup daha sonra; Safibey Köyü Eriş İÖO, Bayat Köyü İÖO ve Geyve Ana Okulunu ziyaret ederek öğrencilere süt dağıtımına devam ettiler.


 


Not:Fotoğraflarını devamını izlemek için, Lütfen www.sakaryabolgehaber.com tıklayınız.


 



Foto Haber: Namık CİHAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs