Geyve METEM Başarıya Doymuyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Proje tabanlı beceri yarışmasına katılan ilçemiz okullarından Geyve Teknik Lise ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi(METEM), Adapazarı ve İstanbul bölge yarışmalarında "ÖZGÜR SULAMA" adlı projesiyle Birinci oldu.

 



































Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Proje tabanlı beceri yarışmalarına katılan ilçemiz okullarından Geyve Teknik Lise ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi(METEM) Müdürü Metin ÇİL Proje yarışmalarıyla ilgili şunları söyledi:


 “25-27 Mart 2009 tarihleri arasında Adapazarı’nda düzenlenen Proje tabanlı beceri yarışmasının1.etabına 2 projeyle katıldı.”Özgür Sulama” isimli projemiz yarışmada il 1.(Birinci)si ,“Geyve’nin Gücü Pazarlama Kooperatifi” isimli projemiz ise il 2.(ikinci)liği derecelerini almıştır. Proje yarışma formatı gereği ilde birinci olan “Özgür Sulama”projemiz İstanbul’da 13–17 Nisan 2009 tarihinde düzenlenen bölge yarışmasına katıldı.“Üretimde Verimlilik” alanında yarışmaya katılan projemiz 10 ilin katılımıyla gerçekleşen yarışmada İstanbul elemelerinde de bölge 1.(birinci)si olarak 4-8 Mayıs 2009 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek Türkiye finaline katılmaya hak kazanmıştır.



Ayrıca İstanbul elemelerinde projemize yakın ilgi gösteren ulusal TV kanallarından TGRT Haber kanalında da canlı yayına katılmak suretiyle Geyve’mizin adını tüm Türkiye’ye duyurma fırsatı bulduk.



Projemizin amacı;Endüstriyel otomasyon sistemleri kullanarak, günümüzde azalma seyri gösteren su ve su kaynaklarını etkili ve verimli şekilde kullanmak şeklinde ifade edebilir.



Projemizin hedeflerini;


-Küresel ısınmaya dikkat çekmek,


-Endüstriyel otomasyon sistemlerin bölge halkı tarafından kullanılmasını teşvik etmek,


-Zamanı etkin ve verimli kullanmak,


-Su kaynaklarının azaldığına dikkat çekmek,


-Hava şartlarından ( don olayı ) meyveleri koruyarak üretimde verimi artırmak.


-Mazot ve Benzinden tasarruf sağlamak,


-Çevrenin kirlenmesini önlemek,


-Öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini arttırmak,


şeklinde sayabiliriz.


Projemizin maliyeti ise 2230 TL civarında olup,projemizi öğretmen ve öğrencilerimiz ilçemize bağlı Safibey köyünde Nevzat GÜLEÇ’in bahçesinde uygulamış olup, büyük bir ilgiyle de karşılanmıştır. Proje sistemimiz ilgili çiftçilerimiz tarafından satın alınmıştır.Bu da projejemizin uygulanabilirliliğinin bir kanıtıdır.



Projemizin çalışması şu şekilde gerçekleşmektedir; Projemiz, cep telefonuyla bahçelerimizin sulanmasını sağlamaktadır. Bahçemiz taktığımız bir GSM kartı ile Türkiye ve Dünya’nın herhangi bir yerinden bahçemizde bulunan GSM kartını arayarak elektrikli su motorumuzu çalıştırıp durdurabilir ve tarlamıza suyu verirken motorları çalıştırıp durdurabiliriz.Ayrıca sistemimizde olan“Don Koruma Sensörü”ile hava sıcaklığı (0)sıfır dereceye düştüğünde motor otomatik olarak çalışıp her ağacın üzerindeki fıskiyelere su basarak ağaçlarımızı don tehlikesinden korumaktadır.Sistemimizde ayrıca elektrik kesildiğinde sistem cep telefonumuzu arayarak bildirmekte ve tarlamız yeterli suyu aldığında da tarladaki GSM kartı bizi cep telefonumuzdan arayarak durumu bildirmektedir.



Adapazarı ve İstanbul elemelerinde 1. olan “ÖZGÜR SULAMA” projesinde görev alan Teknik Müd.Yrd. sayın Tekin BAYER , Elektrik bölüm öğretmenlerinden sayın Hüsnü BİLBEY,öğrencilerimizden Mehmet SEVİNÇ,İlker AYTAR ve Metin KAHYAOĞLU’na,



Ayrıca Adapazarı elemelerinde “Geyve’nin Gücü Pazarlama Kooperatifi” adlı projeyle 2.olan projede görev alan okulumuz muhasebe bölüm öğretmenlerinden sayın Nurcan GÜVENİR ve öğrencilerimizden Betül BERBER,Kübra AKKAŞ,Kübra SAĞLAM ve Nagihan PEK’e Geyve’li hemşerilerimiz ve okulumuz adına teşekkür eder ,4-8 Mayıs 2009 tarihleri arasında Ankara’da Türkiye finaline katılacak öğretmen ve öğrencilerimize şimdiden başarılar dilerim.

Projemizi görmek isteyen hemşerilerimiz için 26-28 Mayıs 2009 tarihleri arasında Geyve Kapalı Spor Salonun da düzenlenecek GETEF Fuarında standımızı ziyaret edebilirler.Kaçıran hemşerilerimiz ise 4-5-6 Haziran 2009 tarihlerinde Adapazarı’nda düzenlenecek olan SABİTEK-2 teknoloji fuarında ziyaret edebilirler.



 



 






#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs