Geyve Belediyesi'nden şeffaflık

Geyve Belediye Başkanlığından vatandaşları bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN


























Geyve Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Konferans Salonu'nda vatandaşlara Belediye ilgili bilgiler verdi.


Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya; "Seçildiğimiz günden bu yana yaptıklarımız ve elimizde bulunan araç, gereç, vasıta, alacak ve diğer konularda yetkili olan görevlilerimiz gereken bilgiyi vereceklerdir. Yirmidört saat vatandaşımızın hizmetindeyiz. Verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. Yapacaklarımızı sırası geldikçe gerçekleştireceğiz."dedi.


Geyve Kaymakamı Süleyman Erdoğan; "Belediyenin kurumsallaşmasını istiyorum. vatandaşlarımızın bu konularda daha duyarlı olması gerekiyor. Bütün sorunları beraberce çözümlemeğe çalışacağız."dedi.


Yazı İşleri sunum metni:


YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ


 


Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesinde Belediye Encümen ve Meclis faaliyetleri, personel ve özlük işlemleri, Belediyemize gelen-giden evrakın kayıt ve ilgili birimlere gönderme, Yazı işleri, Evlendirme Memurluğu İşlemleri, Bilgi Edinme Kanunu ile ilgili faaliyetler yürütülmektedir.


 



MECLİS ÇALIŞMALARI:


 


Belediye Meclisi Belediye Başkanı ve 11 adet Meclis üyesi ile birlikte 12 kişiden oluşmakta olup, Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanununun 20 ve 21.maddeleri gereği olarak her ay toplanmaktadır.


 Belediye Meclisi; Belediye Başkanı Murat KAYA’nın başkanlığında,


1) Enver UYSAL


2) Âdem YILMAZ


3) Mehmet DOĞRU


4) Metin ATALAY


5) Nedim KAYA


6) Abdullah ÖZDEMİR


7) Fatma Ayhan YALÇIN


8) Bilal ÖZTÜRK


9) İhsan AKYOL


10) İsmail BULUR


11) İdris ÇAKIR olmak üzere toplam 12 kişiden oluşmaktadır.


 


Belediyemizde İmar Komisyonu; Belediye Meclis Üyeleri arasından 1 Yıl süre ile görev yapmak üzere seçilen Meclis Üyeleri; Nedim KAYA, Bilal ÖZTÜRK ve İsmail BULUR’un katılımıyla oluşmaktadır.


Plan ve Bütçe Komisyonu; Belediye Meclis Üyeleri arasından 1 Yıl süre ile görev yapmak üzere seçilen Meclis Üyeleri; Mehmet DOĞRU, Enver UYSAL, Fatma Ayhan YALÇIN, Abdullah ÖZDEMİR ve İdris ÇAKIR’ın katılımıyla oluşmaktadır.


 


 


ENCÜMEN ÇALIŞMALARI:


 


Belediye Encümeni Belediye Başkanı Murat KAYA’nın başkanlığında, Mali Hizmetler Müdürü, Yazı İşleri Müdürü ve Belediye Meclis Üyeleri arasından gizli oyla seçilen 2 adet Meclis üyesinin katılımıyla oluşmakta olup Belediye Encümeni her hafta Salı günü mutat olarak toplanmaktadır.



 


 


 


BELEDİYE ENCÜMENİ:


BAŞKAN; Murat KAYA (Belediye Başkanı)


ÜYELER; Atıf ÜNALAN (Mali Hizmetler Müdürü)


Latif CENGİZ( Yazı İşleri Müdürü)


Mehmet DOGRU(Meclis Üyesi)


Adem YILMAZ(Meclis Üyesi)


PERSONEL DURUMU:


 


Belediyemizde 72 adet Memuriyet Kadrosu ihdas edilmiş; şuan bu kadrolardan 28 adedi dolu, 46 adedi boş olup Norm Kadroya göre 72 olan memur kadro sayılı idari kadrolardaki 2 adet fazlalık sebebi ile mevcut kadro 74 adettir.


  . 2008 yılı içerisinde 106 adet daimi işçi çalışmakta iken Şoförlük Hizmetlerinden 1 adet ve Temizlik Hizmetlerinden 1 adet olmak üzere 2 adet çalışanımızın emekliye ayrılması ile çalışan sayısı 58 adet işçi,27 adet şoför ve 19 adet temizlik işçisi olmak üzere şu an 104’dür. Norm kadroya göre verilen Sürekli işçi kadro sayısı ise 36 olup çalışan kadrolu işçi sayımız 35 e düşünceye kadar bu kadrolarda herhangi bir atama işlemi yapılamayacaktır. Ayrıca Belediyemizde 01.01.2008–31.12.2008 tarihleri arasında sözleşmeli personel statüsünde 1 adet (tam zamanlı) Çevre Mühendisi,1 adet( tam zamanlı) Tekniker ve 1 adet (kısmi zamanlı) Avukat Belediye Meclisimizin kararı ile çalışmış ve 2009 yılında da sözleşmeleri yenilenerek hala çalışmalarını sürdürmektedirler.

FEN İŞLERİ SUNUM METNİ:


 


 


İMAR PLANIMIZ: İlçemizin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli en son imar planları 2008–2009 yıllarında revize edilerek onaylanmış ve yürürlüğe girmiştir. Mevcut imar planımıza göre planlama alanımız 905 hektardır. İmar planımız sınırları içerisinde kalan 905 Hektarlık alanın 252 Ha’ı konut alanları,19 Ha’ı ticari alan,35 Ha’ı yeşil alan,18 Ha’ı sanayi alanı,372 Ha’ı Tarım alanları, kalan 209 Ha’ı ise resmi kurum, eğitim alanları, yol ve diğer alanlar olarak ayrılmıştır.


 


İÇME SUYU DURUMU : İlçemizin içme suyu 2 ayrı isale hattıyla cazibe sistemi ile ve gerektiğinde 3 adet sondaj kuyusundan temin edilen su ile sağlanmaktadır. İsale hatlarımızdan birincisi 33 Km uzunluğunda Hamzapınar-Belpınarı-Bağcaz-Koru köyü güzergâhında, İkincisi ise 26 Km uzunluğunda Ortaköy-Bentpınarı-Mayakayası güzergâhında bulunmaktadır. Her iki isale hattı ve sondaj kuyuları, Hırka köyü Yulaköy mevkiinde bulunan ve birbirleriyle paralel çalışan 800 ve 3000 tonluk 2 adet içme suyu deposuna bağlanmakta ve ilçemizin ihtiyacı olan su bu depolardan şehre verilmektedir. Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan yerleşim alanının yapılmış olan şehir içi içme suyu şebekesi uzunluğu toplamı 62 Km olup Ana arter yollar 300–400 mm çapında Asbest ve PVC boru, ara bağlantı yolları 100 mm çapında PVC borudan oluşmaktadır.


 


YOL DURUMU : İlçemiz belediye sınırları içerisinde imar planı gereğince planlaması yapılmış olan toplam yol uzunluğu 108 Km dir.Bu yolların 62 Km si açık,46 Km si ise henüz imar uygulaması yapılmadığından kapalı durumdadır.Açık olan 62 Km lik yollarımızın 16 Km si asfalt,20 Km si parke,kalan 26 Km si ise stabilize kaplama ve ham yol durumundadır.Stabilize kaplama ve Ham yol durumunda olan 26 Km lik yolumuzun 23 Km lik bölümünün alt yapısı tamamlanmıştır.


 


KANALİZASYON DURUMU : Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan yerleşim alanının yapılmış olan kanalizasyon şebekesi uzunluğu toplamı 59 Km olup 200–300–400 mm çapında beton büzlerle yapılmıştır. Kanalizasyon şebekesi atıkları ilçemiz sınırları içerisinden geçen Karaçay deresi ve İncik suyu deresi vasıtasıyla arıtma yapılmadan Sakarya nehrine deşarj edilmektedir. Yerleşim alanımız içerisinde kanalizasyon şebekesi yapılmamış olan yol uzunluğu toplamı 3 km dir.


 


PARK VE ÇOCUK BAHÇESİ DÜZENLEMELERİ: İlçemiz sınırları içerisinde Çarşı merkezinde 1 adet aile çay bahçesi ve Lise sokakta 1 adet çocuk parkı bulunmakta olup oldukça yetersiz kalmaktadır.


 


MEZARLIKLAR: İlçemiz sınırları içerisinde defin hizmetlerinin gerçekleştirildiği toplam 26 dönüm alanında 2 adet mezarlık alanımız mevcuttur.


 


 MEZBAHA TESİSLERİ: Belediyemiz mezbaha hizmetleri Geyve-Bayat yolu üzerinde Geyve Küçük Sanayi Sitesi karşısında 503 m2 lik arazi üzerinde bulunan tesislerde yürütülmektedir.


 


BELEDİYE HİZMET BİNASI: İlçemiz Camikebir mahallesi Cumhuriyet meydanında bulunan belediye hizmet binamız 1980 yılında yapılmış olup toplam Bodrum + 4 kattan oluşmakta, binanın zemin katı işyeri olarak kiracılar tarafından kullanılmakta, bodrum katında kalorifer dairesi bulunmaktadır. Hizmet binamız betonarme anlamında her ne kadar sağlıklı olsa da fiziki durumu ve çalışma ortamı itibarı ile oldukça yetersiz ve bakımsız durumdadır. Ayrıca binamızın ısıtma sistemi ise tamamen ömrünü tamamlamıştır.


 


KAPALI SPOR SALONU VE FUTBOL SAHASI: Sakarya gençlik ve Spor Başkanlığı ile Belediyemiz arasında yapılan 21.12.2005 tarihinde yapılan sözleşme ile İlçemizde bulunan Futbol Sahası ve Kapalı Spor salonunun her türlü bakım, onarım, kullanma ve işletme hakları belediyemize devredilmiştir.


 


GAZİ GEYVE İŞ MERKEZİ: İlçemiz Camikebir mahallesi Adnan Menderes Kapalı Pazaryeri mevkiinde belediyemizce yaptırılmış olan binanın zemin katı işyeri,1.katı büro,2.katı ise kaba inşaat halinde bulunmakta ve 2008 yılında belediye meclisimizce alınan karar gereğince Kütüphane olarak kullanılmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne tahsis edilmiştir.



Fotoğraflar: Ali ARICI / Süphan ÖZTEKİN


Namık CİHAN / M. Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs