MEYVE DEPOSU GEYVE

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN
MEYVE DEPOSU GEYVE
Geyve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Saban ile Geyve Ziraat Odası başkanı Süleyman Pınar ayva bahçelerini ve soğuk hava depolarını gezdiler. Üreticiye, ürünlerinin bereketli ve bol kazançlı olmasını dilediler: “Geyve ve Pamukova’nın ayva, elma, üzüm ve tüm meyvelerin aroması bol olduğu için tadına doyum olmuyor.” dediler.
 
 
MEYVELERİN AROMASI BOLDUR
Geyve’de ayva toplayan üreticileri ve meyve depolarını ziyaret eden Müdür Hüseyin Saban ve Başkan Süleyman Pınar meyve üretimi ile ilgili şunları söylediler: Geyve Türkiye’nin sebze ve meyve ambarı olarak da biliniyor. Özellikle ayvanın tadına doyum olmuyor. 62 bin hektarlık ilçenin 20 bin hektarında tarım yapılıyor. 13 bin dekar alanda ayva üretiliyor.Yılda 65-70 bin ton ayva yetişiyor. Ayva dalında toptan 16 ile 20 liraya satıldı. Bazıları soğuk hava deposuna koyarak bekletiyor. Bu sene ayva, üreticinin yüzünü güldürdü. Elbette para kazanmak kolay değil. Mazot, gübre, sulama ücreti… Vatandaş el emeğini de hesaba katsa kendisine bir şey kalmaz. 
 
 
NARENCİYE HARİÇ HER ŞEY YETİŞİR
Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu’da görülen iklimin karışımı olan Geyve, meyve deposudur. Sakarya Nehri kenarındaki verimli ovada narenciye hariç; ayva, elma, üzüm, şeftali başta olmak üzere çok çeşitli sebze ve meyve yetiştiriliyor. Yılda ortalama 350 bin ton ürün elde ediliyor. 
 
 
GEYVE’DE KALİTELİ ÜRÜN YETİŞİR
Uçaklar Tarım Ürünlerinden Yusuf Uçak ile Eren Ticaretten Engin Eren konuyla ilgili şunları söylediler: Geyve’de doğal, kaliteli, organik ürün yetişir. Ayva, elma, armut, üzüm gibi ürünler don ve ayazdan etkilenmesin diye topluyor, paketleniyor ve depolara koyuyoruz. Çok çeşitli ürün yelpazesi işlenerek ilçeye katma değer sağlıyor. Mor üzüm (Redglop) ve diğer üzümlerin de tadına doyum olmuyor. Bu meyveleri ambalajlayarak İstanbul, Ankara ve İzmir gibi iç piyasadaki büyük marketlere satıyoruz. Rusya, Almanya, Belçika ve İspanya başta olmak üzere 36 ülkeye ihraç ediyoruz.
Vatandaşlarımızın ürünlerini daha iyi değerlendirmek için soğuk hava depomuzda ürünleri topluyor ve ambalajlıyoruz. Alternatifi olmayan tek meyve olan ayva 70 bin ton üretiliyor. Dünyanın en lezzetli ayvası Geyve’de yetişir. Çin ve Hollanda’nın ayvası bu kadar lezzetli değildir. Ağzının tadını bilen, kaliteli, doğal meyve yemek isteyen Geyve’ye gelsin. 

#geyve #meyve #deposu #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs