İmam Hatip okullarının 73. yıldönümü kutlandı

İmam Hatip okullarının 73. yıldönümü kutlandı
Emir DOLUNAY Emir DOLUNAY

GEYVE ŞEHİT SERDAR GÖKBAYRAK KIZ AİHL’DE DÜZENLENEN PROGRAMLA İMAM HATİP OKULLARININ EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLAMASININ 73. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI.

Geyve Şehit Serdar Gökbayrak Kız AİHL, imam hatip okullarının eğitim öğretime başlamasının 73. yıldönümünü sebebiyle bir program düzenledi. İmam hatip Ramazan Özkan’ın Kur’an-ı Kerim tilâveti ile başlayan programı 12/A sınıfı öğrencilerinden Sacide Söğütlü ile Zümra Yazıcı sundu. Okulun bahçesindeki programa, yağmurun başlamasıyla koridorda devam edildi. 

“İMAM HATİPLİ OLMAK AYRICALIKTIR”

Programa davetli olarak katılan Akyazı Kız AİHL Müdür Yardımcısı Muhammed Mücahit Boz, bir konuşma gerçekleştirdi. Kısaca İmam Hatiplerin tarihçesinden bahseden Boz, geçtiğimiz yıllarda yaşanan sıkıntıları hatırlatırken, günümüzde gelinen noktanın önemine değindi ve “İmam Hatipli olmak ayrıcalıktır” ifadelerini kullandı. Programda 11/A öğrencilerinden Ecrin Yalçın ise, Necip Fazıl Kısakürek’in Gençliğe Hitabesini okudu.

HÜSN-Ü HAT VE EBRU 
SANATLARI İCRA EDİLDİ

İmam hatip okulları yıldönümü için düzenlenen programa Ressam Hasan Akmeşe de katıldı. Akmeşe, öğrencilerle birlikte hüsn-ü hat sanatıyla yazılar yazdı. Yine Kız İmam Hatipte uzun yıllar görev yapmış emekli Görsel Sanatlar Öğretmeni Ertuğrul Özkan da programın davetlileri arasındaydı. Ertuğrul Özkan hoca ile öğrenciler ebru yaparken, programın sonunda pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

İMAM HATİP OKULLARI, 17 EKİM 1951’DE 
YENİDEN EĞİTİM ÖĞRETİME AÇILMIŞTI

Osmanlı’nın son dönemi 1913’te açılan Medresetü’l Eimme ve ve’l-Huteba’ya kadar kökeni uzanan imam hatip okulları, tek parti dönemindeki yasakların ardından kapatılarak bundan 73 yıl önce 17 Ekim 1951’de yeniden eğitim öğretime başlamıştı.

#geyve-kiz-ihl

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs