Öğretmen-Yazar Hüseyin Yurttaş Geyve’de
AİÖ Okulu Müdürü İsmail Selçuk "Hoş Geldiniz"diyor.
İmza için acele eden öğrenciler Müdür odasında imza alıyor
Öğretmen-Yazar Hüseyin Yurttaş kendilerine yapılan ikramı alıyor
Kitapları sergileniyor
Kitaplarının bir kısmının listesi
Hüseyin Yurttaş Panelde konuşma yaparken
Öğrenciler büyük bir dikkatle dinliyor
İmza için öğrenciler yarışıyor
Öğretmen-Yazar Hüseyin Yurttaş Geyve’de
Emekli Öğretmen Yazarlarımızdan Hüseyin Yurttaş; Geyve Atatürk İlköğretim Okulu Müdürlüğünün daveti üzerine kitaplarını tanıtmak ve imzalamak için Geyve’ye geldi.
Kitaplarını tanıtım ve imza amacıyla AİÖ Okulu’nun daveti üzerine gelen Öğretmen-Yazar Hüseyin YUTTAŞ; GEYVE HABER Muhabirimize “Özellikle çocuk edebiyatı ile ilgilenen yazarlarımızın ilköğretim çağındaki çocuklara seslenmeli okumanın yararları ve sevgisini aşılamak olmalıdır.
Öğretmen kökenli olmam hasebiyle çocukların hangi kitaplarla tanışması ve okumasını bildiğim için bu sorumluluk anlayışı içinde bütün okullara gidip çocukların okuma alışkanlığı edinmesine katkıda bulunmağa çalışıyoruz.
İmza etkinliklerinde uzman kişilerden yararlanmanın daha güzel olacağını anlatıyorum. Mesela: Trafik dersinde Trafik Polisi’nden, Sağlık dersinde Doktor’dan, Türkçe ve Edebiyat dersinde ise Yazarlardan kaynak kişi olarak istifade edilmesi lazım gelir. Bu çalışmalar benim yazarlık mesleğimin içindedir.
1970 yılında ilk kitabımı çıkardım. Toplam 60 adet basılmış kitabımın 36 adedi çocuk kitapları diğerleri ise büyüklere hitap eden eserlerimdir.”
Atatürk ilköğretim Okulu salonunda öğrencilere sınıf sınıf hitabeden YUTTAŞ; Öğrencilerden gelen sorulara da cevap verdi.
YURTTAŞ “ Okuyan insanın ulaşamayacağı bilgi yoktur. Kitaplar Kültür ve Edebiyat kitapları olarak ikiye ayrılır. Çok kitap okursak hızlı okuma alışkanlığı kazanırız. Çok okuduğumuz için kelime dağarcığımız gelişir. Yazılan kitaplar denetleme ve redaksiyon’dan geçtiği için bizlerde çok okumaktan dolayı güzel konuşmak için kelime bulmakta zorluk çekmeyiz. Mesela; bazılarının konuşurken ne söyleyeceğini bilemeyip ee, ii, aa gibi sesler çıkarmaz düzgün konuşuruz.”dedi.
#