TÜBİTAK uydu pili üretecek...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, uydu sistemlerinin ihtiyaç duyduğu enerjinin depolanması ve kullanılması amacıyla en az 28 volt nominal gerilime ve 24 Ah kapasiteye sahip batarya geliştirileceğini bildirdi.
Savaş GÜMÜŞ Savaş GÜMÜŞ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK uydu sistemlerinin ihtiyaç duyduğu enerjinin depolanması ve kullanılması amacıyla en az 28 volt nominal gerilime ve 24 Ah kapasiteye sahip batarya geliştirileceğini bildirdi.

Bakan Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK), "Uydu için Lityum İyon Pil ve Batarya Geliştirilmesi" projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

TÜBİTAK'ın, Milli Savunma Bakanlığı Arge ve Teknoloji Daire Başkanlığının talebi üzerine Kalkınma Bakanlığının desteğiyle projeyi geliştirdiğini anlatan Işık, çalışmayla ana yüklenici İMECE uydu sistemlerinin ihtiyaç duyduğu enerjinin depolanmasına uygun hücre ve batarya üretim teknolojisinin geliştirilmesi, hücre ve batarya üretimi ile ürünlere uzay spesifikasyonu sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

"Piller uluslararası standartlara göre test edilecek"

Işık, üretilen pillerin uluslararası standartlara göre kapasite, ömür ve güvenlik testlerinden geçeceğinin altını çizerek, "Piller gerekli gerilim ve kapasiteye ulaşmak için seri ve paralel olarak bağlanarak batarya elde edilecek" ifadelerini kullandı.

Tedarikçi firmayla sözleşme yapıldığına değinen Işık, üretim hattının 2016 yılın temmuz ayında TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde (MAM) kurulacağını açıkladı.


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs