ÜÇÜZLER

İçki öldürür, Kumar söndürür, Spor güldürür.
Editör Editör

Haşim ve Piraye mutlu bir çifttir. Evleneli iki yıl olmuştu. Piraye hamile olduğunu öğrendi. Üçüz çocukları olacaktı. Günler geçmek bilmiyordu. Nihayet beklenen gün geldi. Çok sevimli üçüzler doğdu. Onlara Kerim, Kerem ve Kadir isimlerini taktılar.

Günler günleri kovaladı. Üçüzler 18 yaşına geldi. Üniversite telaşı başladı. Kerim mühendis, Kadir mimar, Kerem de Beden Eğitimi öğretmeni olmak istiyorlardı. Üçü de istedikleri okulları kazanıp okumaya başladı. Gün geçtikçe Kerim ile Kadir derslerini astı. Kerim “Bir bardak biradan bir şey olmaz.” diyen arkadaşlarına uyup içkiye başlamış. Kadehler birbirini takip ederek alkolik olmuştu. Kadir de kumar oynamaya başlamıştı. Kerim ile Kadir ellerine geçen, hatta geçmeyen parayı içkiye kumara veriyorlardı.  Bu arada Kerem okulun bitirmiş, bir liseye Beden Eğitimi öğretmeni olarak atanmış, evlenmiş, hayatını yola koymuştu.

Kerim ile Kadir, hayatlarını mahfeden o ilk bardak ve ilk kumar oyunundan sonra bir daha kendilerini toparlayamamışlar, gittikçe bataklığa saplanmışlardı. Kerem ise iki çocuk babası olarak mutlu bir hayat sürüyordu. Atalarımız boşuna dememiş:                  

                   “ İÇKİ ÖLDÜRÜR,

                   KUMAR SÖNDÜRÜR,

                   SPOR GÜLDÜRÜR .”


EMİNE ÇEVİK

Geyve ASML öğrencisi


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs