Kaymakam Akbıyık: ' Gereken Yapılacak'

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, fırtına ve dolu yağışı sonrası zarar gören Kozan ve Bayat köylerini ziyaret edip incelemelerde bulundu.
Editör Editör

ÜRETİCİLERLE GÖRÜŞTÜ

Geyve İlçe Kaymakamı İdris Akbıyık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Taner Katipoğlu, oluşan zararların yerinde incelenmesi amacıyla Bayat ve Kozan Mahalleleri’nde üreticiler ile görüştü. Meydana gelen fırtına ile birlikte yağan sağanak yağmur sonrası Kozan ve Bayat Mahalleleri’nde üzüm bağları ile ekili alanlar zarar görmüş kozan köy meydanındaki asırlık çınar yıkılmıştı.

MADDİ ZARAR

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, “Köylerimizde fırtına ile başlayan yağmurun özellikle köylü ve çiftçilerimize maddi zararlar verdiği gözlendi. İlçemize bağlı köyler de özellikle Ovamızın meyve sebze ambarı Kozan ve Bayat’ta ciddi maddi zararlar var. Çiftçilerimizin sebze ve meyveleri, fidanları maddi zarara uğramış durumda bulunuyor. Köy yolu  devrilen asırlık çınar  nedeni ile trafiğe kapanmıştı ve kısa sürede yolun açılmasını sağladık. Kısa sürede SEDAŞ da elektrik hatlarını onararak en geç bugün içinde elektrikleri köylerimize verecek” şeklinde konuştu.

“GEREKEN YAPILACAKTIR”

Kaymakam Akbıyık Geyve Ovası’nda köylerin teknik alt yapısında sıkıntılar yaşandığını, bunun kısa sürede telafi edilebileceğini belirterek, “Asıl sorun çiftçilerimizin hasatlarının zararıdır. İlçe tarım müdürlüğümüzce 'Afet İhbar Formu' düzenlenecek ve il müdürlüğü kanalı ile bakanlığımıza ulaştırılacak olup bu çalışmaların ilçe tarım müdürlüğümüzce kısa sürede tespiti yapılarak gereken yardım köylülerimize yapılacaktır. Tüm halkımıza geçmiş olsun” dedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs