Akıncı Köyü Merası, Kimlere, Nasıl Satıldı?

Geyve'ye bağlı Akıncı köyü halkı, birilerinin el koyduğu meralarını geri almak için yetkililerden yardım bekliyor.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve'nin tarihi köylerinden Akıncı Köyü merası, 2007 yılında kadastro çalışmaları esnasında 172 Ada/1 Parsel Polat A. adlı şahıs üzerine tescil edilmiş olup daha sonra  satışla ikinci ve şu an itibarıyla Emel Ö.adlı(İstanbul) üçüncü şahsa satılmıştır.

Köy sakinleri bu olayı 2014 yılında tesadüfen öğrenmişler ve durumu köy muhtarına haber verip olayla ilgili hukuki süreç başlatmasını, olayın takipçisi olmasını istemişler. Ancak köylülerin beyanına göre muhtar Cevat Korkmaz, köy tüzel kişiliğine ait taşınmazların 30 Mart seçimlerinden sonra Geyve Belediyesine geçeceğini, muhtarlık olarak dava açmasına gerek olmadığunı söylemiştir.

Köy halkından Kamuran Tan, “Durumu fark ettikten sonra köyümüze ait mera arazisinin yeniden köy tüzel kişiliğine geçmesi için köy muhtarımız ile görüştük. Ancak o girişimlerimize yanıt vermedi” dedi.

Köy halkından İsmail Demir ‘’Bizim amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değildir. Biz köyümüze ait olan merayı geri istiyoruz. Yıllardır hayvanlarımızı otlattığımız meranın tekrar köy tüzel kişiliğine geri kazandırılmasını bekliyoruz.’’ dedi.

Köy halkından Şeref Bulut:" Bu olayı; yazılı olarak Geyve kaymakamlığına bildirdim. Meranın tekrar köyümüze kazandırılmasını, zaman aşımından kaynaklanacak mağduriyetin önlenmesini, hukuki sürecin  Akıncı köyü muharlığı olarak biran evvel başlatılması hususunda kaymakamlığın muhtarlığa emir ve talimatlarını talebinde bulundum." dedi.

 

İmza kampanyası

Daha sonra köyde bir imza kampanyası başlattıklarını ifade eden Kamuran Tan, “Köyümüzün merasının geri verilmesi için bir çalışma başlattık. Şu anda imza topluyoruz. Aynı zamanda Geyve Cumhuriyet Başsavcılığına konu hakkında suç duyusunda bulunacağız. Sorumluların yargı önüne çıkmasını istiyoruz” dedi.


Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs