Adem AKÇAKOYUNLU ile Röportaj

Geyve İmam-Hatip Lisesi eski öğretmenlerinden Karasu Namık Kemal Ortaokulu müdürü Adem AKÇAKOYUNLU ile yaptığımız röportajı sunuyoruz.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileriyiz. Adımız Firdevs Öksüz ve Zeynep Demiral. Edebiyat öğretmenimiz sizinle röportaj yapmamız için ödev verdi. Görüşebilir miyiz? 

*Kendinizi tanıtır mısınız?

 1961 doğumluyum.Marmara Üniversitesi İlahiyat mezunuyum. 16 yıl Geyve İmam Hatip Lisesindeöğretmenlik) ve müdür yardımcısı olarak görev yaptım. 20 yıl idarecilik olmaküzere 24 yıldır görev yapmaktayım. 2005 yılından beri Karasu ‘da müdürlükgörevini sürdürüyorum.

 

*Bu görevi seçmenizin sebebi nedir?

 Öğretmenlik vemüdürlük iç içe bir meslektir. Hepsi eğitim ve öğretim ile ilgilidir. Müdürolmanın sorumluluğu daha fazladır. Bu sorumluluklarınızı yerine getirdiğinizzaman insanı mutlu ettiği için bu görevi tercih ettim.

* Görevinizi bizlere detavsiye eder misiniz?

 Tabi ki de tavsiyeederim. Bunlar çok önemli görevlerdir. Bu okulda 600 öğrenci  var. 600 öğrenciyi eğitmenin mutluluğunu taşıyorsunuz.Bu öğrencileri iyi yetiştirdiğiniz zaman toplumda önemli yerlerde öğrencilerinizi gördüğünüz zaman mutlu oluyorsunuz.


*Görevinizle ilgili bir hatıranızı anlatır mısınız?

 Geyve İmam HatipLisesi bahçesinde öğretmen arkadaşlarla oturuyorduk. O zaman ki okul müdürümüzKamil Süzen(şimdiki Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi müdürü) bana dışarı çıkacağını ilçede Bakanlık Müfettişlerinin olduğunu dikkatli olmamı söyleyerek gitti. Tabi o dakikadan itibaren benim gözüm sürekli okulun dış kapısındaydı. 5-10 dakika sonra dış kapıdan eli çantalı, kır saçlı, kravatlı biri belirdi. İçimden işte müfettiş geldi dedim. Ve uzaktan takibe başladım. Adam dış kapıdan girdi.Yaklaşmaya başladı bu aradan yanımızdan bir öğretmen eve gitmek üzere kalktı kapıya doğru gitti. O adamla karşılaşınca önünü ilikledi ve tokalaştı. İçimden kesin bu müfettiş dedim. Adam bize doğru gelmeye başladı. Ben yerimden kalktım o adama doğru koştum. Önümü ilikleyerek kendimi tanıttım. Hoş geldiniz dedim. Soltarafıma bir baktım benimle oturan diğer öğretmenler sıraya geçmiş o kişiye hem hoş geldiniz diyorlar hem de kendilerini tanıtıyorlardı. Kesin olarak onun müfettiş olduğuna inanmıştık. Adam hepimizle tokalaştıktan sonra bekledi. Biz de acaba ne diyecek diye merakla beklerken o eli çantalı, kravatlı, kır saçlı bakanlık müfettişi zannettiğimiz kişi yavan bir ağızla ‘Hatçe’ nin durumunu öğrenmeye gelmiştim’ deyince hepimiz gülme krizine girdik. Meğer bir öğrencimizin uzaktan gelen velisiymiş. Böle tatlı güzel bir anı yaşadık.

 

* Göreviniz icabı birçok hizmet yapmışsınızdır. Bazılarını öğrenebilir miyiz?

 Görevimiz esnasında hem maddi hem de manevi birçok şey yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Bu da sorumluluğumuzun gereğidir. Çünkü bir okul emanet ediliyor böyle bir fiziksel alan, 600 öğrenci, 38 personel size bağlı. Bu öğrencilerin iyi yetişmesi öğretmenlerin ve müdürün becerisine bağlıdır. Biz de öğrencilerimizin başarılı olması için çalışıyoruz. Sonuç olarak hep birlikte mutlu oluyoruz.

 

*‘Her işin başı eğitimdir’ diyoruz eğitimle ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?

 Mesela hastaneye gelen bir hasta, hastaneden nasıl iyileşip çıkıyorsa okula da gelen bir öğrenci bilgili bir şekilde çıkar.

 

* Bizim aracılığımızla gençlere, öğrenciler neler söylemek istersiniz?

Donanımlı olmalarını bu donanım içinde inanç, ahlak, bilgi,terbiye ve sorumluluk sahibi olarak doldurmalarını iyi bir meslek sahibi oluponu en iyi şekilde yapmalarını ve iyi bir insan olmalarını tavsiye diyorum.

 

* Bulunduğunuz görevden ayrılınca nasıl anılmak istersiniz?

 Herkes de olumlu birizlenim bırakmak isterim.

 

*Son olarak bize söylemek istediğiniz bir şey var mı?

*Bu röportaj için şahsımı tercih ettiğiniz için size özelliklede dostum arkadaşım Mehmet Aydoğan ’a teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm GEYVELİ dostlarıma selamlarımı gönderiyorum.

 

Bize zaman ayırdığınız için, biz de çok teşekkür ederiz.

 

Hazırlayanlar: Firdevs ÖKSÜZ ve Zeynep DEMİRAL

 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs