Türkçeden Başka Dil Kullanılmamalı



Geyve Ahmet Yesevi İlkokulu 2-D sınıfı öğrencileri; Karamanoğlu Mehmet Bey gibi, bundan gayrı Türkçeden başka dil kullanılmamalıdır, dedi.

Editör Editör

KARAMANOĞLU MEHMET BEY’İN FERMANI

Geyve Ahmet Yesevi İlkokulu 2-D sınıfı öğrencileri, öğretmen Hilal Uysal’ın rehberliğinde hazırladıkları programda Türkçe konuşmanın önemini belirten sunumda özetle şunlar söylendi: Karamanoğlu Mehmet Bey Türkçeye önem veren bir yöneticiydi. Mehmet Bey, millet olarak yaşamanın ilk şartı olarak, dil birliğinin sağlanması gerektiğine inanıyordu. 

Kendi dilini ve kültürünü hor gören, başka kültürlerin egemenliğine girmeyi yücelik sanan, bu yoz anlayışa tepki gösteriyordu. Karamanoğlu Mehmet Bey; Konya'nın alınmasından sonra, 13 Mayıs 1277 tarihli ünlü fermanını yayınladı. "Şimdiden gerü hiç divanda,dergahda, bergahda ve dahi her yerde Türk dilinden başka söz söylenmeye. Onun bu fermanı Anadolu'da uzun yıllar yankılanmış ve günümüze kadar gelmiştir. 

 HER ŞEY MÜKEMMELDİ

Ahmet Yesevi İlkokulu 2-D sınıfı öğrencilerinden Sümeyye Çavdar ve Cihan Akdeniz’ in başarıyla sunduğu programda okunan şiirler, skeçler, oyunlar kısacası her şey mükemmeldi. 

  

İZLEYİCİ COŞTU

Geyve Osmangazi Ortaokulu salonunda sunulan programı; Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Karamehmetoğlu, METEM müdürü Tekin Bayer, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi müdürü Ahmet Akkuş, Osmangazi Ortaokulu müdürü Resul Uysal, Geyve Ortaokulu müdürü H. İsmail Selçuk, Atatürk Ortaokulu müdürü Erol Erdem, İmam-Hatip Ortaokulu müdürü Ali Demir, Ahmet Yesevi İlkokulu müdürü Zekai Çil, Doğantepe YBO müdürü Metin Erdoğan, müdür yardımcıları Adem Çavdar ile Huriye Çavdar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veliler coşkuyla izledi.

Gösteri sonunda başta Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Karamehmetoğlu olmak üzere tüm davetliler; okul müdürü Zekai Çil, öğretmen Hilal Uysal ve görevli öğrencileri tebrik etti.

Öğretmen Hilal Uysal:"Programın hazırlanmasında yardımlarını esirgemeyen Türkçe öğretmeni Gülşah Kurt, Fen Bilgisi öğretmeni Zeynep Alan, salonu tahsis eden Osmangazi Ortaokulu müdürü Resul Uysal ve velilere ; ayrıca bizi izleyen tüm konuklara teşekkür ederim."dedi.


 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber 

Sunucular Sümeyye ÇAVDAR ve Cihan AKDENİZ

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs