Ramazan Etkinliklerinde Büyük İzdiham

Düzce'de yapılan ramazan etkinlikleri büyük izdihama yol açıyor.

Editör Editör

Prof. Dr. Adnan Saraçoğlu ve Uğur Arslan Ramazan Sokağı’nda Düzcelilerle buluştu

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Türkiye genelinde Belediyelerin düzenlediği Ramazan etkinlikleri renkli görüntülere sahne oluyor. Sahne gösterilerinden, konserlere, şiir dinletilerinden söyleşilere sevilen pek çok simanın yer aldığı etkinlikler vatandaşların beğenisini kazanıyor.

Düzce Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında kurulan Ramazan Sokağı’nın ünlü konukları vardı. Gıda Biokimya Kimya Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu ve program yapımcısı, şair Uğur Arslan Ramazan Sokağı’nda binlerce Düzceli ile buluştu.

Prof. Dr. Adnan Saraçoğlu bitkisel beslenme üzerine yaptığı söyleşide vatandaşlardan gelen soruları cevaplandırdı. Uğur Arslan’ın şiir dinletisi ile konseri büyük bir ilgi ve coşku ile izlendi. Saraçoğlu ve Arslan program sonrası kitaplarını imzaladı.

Ramazan’ın ilk günü ise Animatör sunucu Halil Bal ve ekibi tarafından gece boyunca Ramazan yarışmaları ve çocuk şarkıları, orta oyunu, palyaço gösterileri yapıldı. Düzce Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ‘Ramazan Sokağı’nda çocuklar için oyun parkurları kuruldu. Ramazan ayına özel olarak hazırlanan sembolik evlerde kurulan reyonlarda satış yapan esnaflara da ilgi büyük oldu. Sokağı gezen vatandaşlar bol bol alışveriş yaptı. Ramazan Sokağı etkinlikleri 7 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Ramazanın ilk mahalle iftarı

Düzce Belediyesi Ramazan ayı başlangıcında iki ayrı mahallede binlerce kişinin katıldığı toplu iftar düzenledi. Dereli Tütüncü ile Cumhuriyet mahallesinde yapılan toplu iftarda Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram alanı gezerek tüm mahalle halkı ile selamlaştı, mahalle halkıyla birlikte iftar açtı. İftar sonrası yapılan Ramazan eğlencelerinde palyaço gösterileri, çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Film Platosunda Belediye personeline iftar yemeği

Düzce Belediyesi tarafından film platosunda belediye personeline yönelik toplu iftar düzenlendi. Her yıl geleneksel olarak yapılan personel iftarına Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, eşi Elka Bayram ile birlikte katıldı.

Belediyede çalışan memur, işçi başta olmak üzere tüm personel iftar yemeğinde buluştu. Tasavvuf müziği konseri ile başlayan iftar yemeğine Belediye Başkanı İsmail Bayram ve eşi Elka Bayram’ın yanı sıra Belediye Meclis üyeleri ile Belediye Başkan Yardımcıları, memur ve işçi sendikaları temsilcileri katıldılar. İftar sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Bayram da yaptığı konuşmada katılımdan dolayı personele teşekkür etti. Bayram “İslam aleminin en kutsal ayı olan Ramazan ayının özelliklerinden biri de kardeşlik ve dayanışma duyguları içinde olabilmektir. Ramazan bizi her türlü kötü alışkanlıklara son vermek için her yıl ilahi fırsat olarak önümüze gelir. İyiden, güzelden yana yeni sayfalar açmak, ahlakı güzelleştirmek, hakkı, hakikati, adaleti ve sevgiyi tesis etmek için ramazan bize büyük bir fırsattır. Bu güzelliklerden biri de bu alanda görülmektedir. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz PERSONEL toplu iftarına katılımınızdan ötürü teşekkür ederim. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Ramazan ayınızı kutlar, hayırlara vesile olması dilerim’ dedi.

Ramazanda İrfan Meclisi

Ramazan ayı nedeniyle Düzce Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerden biri de belediye binası önünde açılan ‘İrfan Meclisi’ çadırı. Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ramazan ayı içinde birçok etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek ‘ Bunlar arasında ilk olarak yapılanlar da var. İrfan Meclisi bunlardan biri. Ramazanın manevi yapısına uygun olarak teravih namazı sonrası İrfan Meclisi’nde tasavvuf müziği icra ediliyor, dini sohbetler ve söyleşiler gerçekleştiriliyor’ dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs